Verdens skogdag på Prestøya i Elverum

21. mars inviterer Anno Norsk skogmuseum og Besøkssenter skog med samarbeidspartnere til et stemningsfullt arrangement ute på Prestøya og inne i museet.

Foto Per Ivar Kvammen Granskog på Knappkjølen

Verdens skogdag på Prestøya

SKOG OG HELSE

Tid: Tirsdag 21. mars kl. 17.30-20.00
Sted: Prestøya, Anno Norsk skogmuseum og Besøkssenter skog

Friluftskveld med mange aktiviteter

Anno Norsk skogmuseum og Besøkssenter skog med samarbeidspartnere inviterer til et stemningsfullt arrangement ute på Prestøya og inne i museet for markering av Verdens skogdag. Dette er første gang Verdens skogdag blir markert på denne måten i Elverum.

Arrangementet er et samarbeid mellom Anno Norsk skogmuseum, Besøkssenter skog, Naturvernforbundet i Sør-Østerdal, DNT Finnskogen og Omegn med Barnas turlag, Finnskogen Adventures AS, NJFF Hedmark, Mjølner speidergruppe, Skogbrukets Kursinstitutt, Elverum kommune, Skogselskapet i Hedmark og Glommen Mjøsen Skog.

Siden 2013 har 21. mars vært International Forest Day (IFD), FNs dag for å rette oppmerksomhet mot hva skog betyr for oss. I 2022 var temaet skog og bærekraftig produksjon og forbruk. Temaet i år er skog og helse.

Healthy forests for healthy people / Sunne skoger for sunne folk

Dette er en unik mulighet for å møte ulike aktører som jobber med skog og friluftsliv, lære om skogens og trærnes hemmeligheter, skogens betydning for folkehelse, trening og rekreasjon. Arrangementet fokuserer på FNs bærekraftsmål nr. 3 God helse og livskvalitet og nr. 5 Livet på land.

Aktørene som er med å markere dagen tilbyr mange spennende aktiviteter. Her kan du få prøve isfiske, delta på speideraktiviteter, nyte matpakken, få servert bålkaffe og oppleve tømmerkjøring med hest. Delta på konkurranser og natursti, lære om fuglekasser, bli med på omvisning i Det fantastiske treet og møte museets treekspert kan du også gjøre. Alt knyttet sammen i en universell lyssatt fakkelløype med spennende funfacts om skog og helse.

Arrangementet inngår også som kveldsmattur for barnas turlag, og vi oppfordrer alle andre til å gjøre det samme. Ta med kveldsmaten og nyt den utendørs ved et flammende bål eller i en av våre vedfyrte koier.

Det er gratis inngang på arrangementet!

Målgruppe: Alle aldre