Du er her:

  • Troms - Romssa luonddugáhttenlihttu
Lunde på Sør-Fugløya. Foto: Bo Eide

Støtt vår sak!

Visste du at Naturvernforbundet i Troms er landets nest eldste natur- og miljøvernorganisasjon? Nord-Norges kredsforening, forløperen til Naturvernforbundet i Troms, ble stiftet i Tromsø 21. juni 1914, noen få uker etter Østlandske kredsforening.

Vær med og vern om norsk natur og livet som rører sig der. Støtt oss i vårt arbeide med å verne om våre store og små dyr:
Bjørnen, reven, trekkfugl ene, blomstene, trærne osv. Vi har plikter mot de kommende slekter og vi har plikter mot de henfarne.
Drep ikke dyr til unyttes! Rykk ikke unødig planter op med rot! Bryt ikke trærnes grener av!
Vern særlig om de dyr, blomster og trær som hører dig og ditt hjemsted til og sørg for at andre respekterer det som der søkes vernet om.

Landsforeningen for naturfredning og dens kretser er behjelpelig med å sikre fredlysning ved kongelig resolusjon eller tinglesning.
Meld slekt og venner inn som livsvarige eller årlig betalende medlemmer av en kretsforening. 
                                                                                                                               

Slik lød oppropet fra initiatvtakerne i 1914.  

Naturvern handler om å se egenverdien i naturen og livsmangfold, uavhengig av kommersielle muligheter. Forvalte - hubroen og lunden, frosken og bjørnen, laksen og torsken, fossene og elvene, fjordene og strandsonen, heiene og eventyrskogene - med varmt hjerte, ikke forbruke og øde med sirkus eller profitt for øye.

I 2014 feirer vi 100 år. Gratulerer til alle naturelskere og entusiaster i det flotte landet i nord.

Artikkelen ble sist oppdatert: 27.03.2014

Nyheter

Foto- LUKA TOMAC

- Krever køprising og tog til Tromsø

27.04.2015 | Sist oppdatert: 06.05.2015

Silje Lundberg, nyvalgt leder av Naturvernforbundet i Troms, krever at Tromsø kommune innfører køprising i kommunen, og at Tromsbanen utredes med sikte på utbygging. - Det er på tide Troms viser veien mot et mer miljøvennlig samfunn, sier Lundberg.

Nei til oppdrettsindustri i fjordene og skjærgården

09.03.2015 | Sist oppdatert: 09.03.2015

Forslaget til kystsoneplan for Tromsø-regionen må avvises. Planen er full av feil og mangler og innebærer frislipp av skadelig industri i fjordene og skjærgården. Forslaget er basert på mangelfullt kunnskaper om livet i havet og en neglisjering av industriens miljøskadelige virksomhet og allmennhetens rettigheter på sjøen.

Viser fra 25 til 28 av totalt 115 artikler