Resultater 2015

30% endrer reisevaner etter ukes prøvekjøring av elsykkel.

Les hele rapporten: Resultater 2015

Prosjektet Prøvekjøre elsykkel ble utviklet for å få flere til å velge bærekraftig transport. Gjennom å synliggjøre hvilke alternativer som finnes og la mennesker prøve selv, endrer vi reisevaner. 

Undersøkelsen som er beskrevet i rapporten viser at vi i stor grad når målgruppen vår: bilister. Som kakediagrammet under viser, er bil det transportmiddelet som flest av våre brukere har tatt i bruk på jobbreisen.

30% av brukerne som har prøvekjørt elsykkel i en uke svarer at de har endret reisevaner. Prosenten er enda høyere når vi kun studerer de som bruker bil på hele eller deler av jobbreisen.

La oss se på de 30 prosentene som har begynt å bruke nye transportformer til jobb. En stor del av dem har naturligvis begynt å bruke elsykkel, men mange har også fått øynene opp for andre fremkomstmidler. 

For de fleste var det en god eller meget god opplevelse å delta i prosjektet. De var aller mest fornøyde med det å sykle elsykkel, sykle til jobb og møtet med forhandleren. Tilretteleggingen for syklister var de var minst fornøyde med. 

Les hele rapporten: Resultater 2015
Se alle rapporter på provekjore.no