Forslag til planstrategi for Øygarden kommune 2024–2027

Vi er positive til Øygarden kommunes fokus på å utarbeide en ny klima- og miljøplan, og håper naturmangfold blir en sentral del av denne

Øygarden har lagt ut ny planstrategi på høring. Vi vil i den forbindelse understreke viktigheten av å innføre et arelregnskap, foreta planvask og at det må vurderes om det skal lages planer for friluftsliv, natur og miljø.

Vi er glad for at Øygarden kommune er tydelige på at det trengs en ny klima- og miljøplan i kommunen. Naturmangfold bør bli en viktig del av en slik plan.

Den nylige opphevingen av fv. 561 Kolltveit-Ågotnes illustrerer at naturverdier, landskap og friluftsliv må ses i sammenheng.

Øygarden komme må unngå å sette av arealer til vindindustri i natur- og friluftsområder. Det hører ikke hjemme i naturen.

Øygarden kommune ligger på 344. plass (av 356 kommuner) i Naturkampen 2023. Vi håper Øygarden kommune vil la seg inspirere av kommuner som gjør det godt i denne «konkurransen».

FNF Hordaland logo

Forum for natur og friluftsliv

FNF Hordaland har skrevet denne uttalelsen, som vi stiller oss bak.

FNF Hordaland er et samarbeidsnettverk mellom natur- og friluftslivsorganisasjoner i Hordaland. Formålet er å styrke arbeidet med å ta vare på natur- og friluftslivsinteresser i Hordaland.

Oversikt over aktuelle saker som påvirker natur og miljø finner du i Høringsradaren.