Varsel om oppstart av kommuneplanen sin samfunnsdel, Austrheim kommune

Vi ber kommunen vurdere nøye om de har god nok
kunnskap om naturverdier og om friluftslivet

Dette sammendraget har blitt generert av ChatGPT og redigert manuelt.

I forbindelse med høringen av oppstart av kommuneplanens samfunnsdel for Austrheim kommune, ønsker Forum for natur og friluftsliv (FNF) Hordaland å komme med en kort uttalelse.

Vi ber kommunen vurdere nøye om de har tilstrekkelig kunnskap om naturverdier og friluftsliv i kommunen, både med tanke på områder brukt til friluftsliv og hvordan friluftslivet utfolder seg.

I mai 2022 ga vi innspill til oppstart av arbeidet med kommunedelplan for naturmangfold. Dette arbeidet bør være en viktig del av grunnlaget for kommuneplanens samfunnsdel.

Det må tas hensyn til Norges signering av Montrealavtalen, som setter føringer for nasjonal, regional og lokal politikk. Kommunen må også følge de nasjonale forventningene til regional og kommunal planlegging. Det er formulert 18 forventninger fra Regjeringen under temaet Klima, natur og miljø, som må tas på alvor.

Austrheim kommune fikk en 36. plass (nr. 8 i Vestland) i Sabimas Naturkampen 2023, men gjør det dårlig i kategorien Planlagt utbygging. FNF håper at området Øksnesmarka blir et LNF-område igjen, da det er viktig for friluftsliv, folkehelse og truede arter.