Bergen-Lygra med elsykkel

Fire frivillige i Naturvernforbundet skulle til Lygra for å delta på strategihelg.

Og hvis du skal til Lygra har du flere reisealternativer. Det går både buss og båt. Du kan kjøre bil eller sykle for egen maskin. Reisen er på 50 km og i følge Google Maps tar det 3 timer og 39 minutter, riktignok uten en eneste pause. De fire frivillige valgte elsykkel, og mye av batteriet gikk med på å suse forbi sportssyklister opp til Munkebotn. På Knarvik oppdaget de at de burde rasjonere litt mer og fikk både naturopplevelser og god trim på andre halvdel av reisen.

– Gi meg velvære, sa Øystein Lunde Heggebø da han kom inn gangen til gjestehuset på Lygra.  

5 mil er langt, selv på elsykkel. Og særlig når man må rasjonere med batteriet. Men hva var motivasjonen til å sykle så langt?

– Jeg ville sykle med elsykkel for å se hvor praktisk og gjennomførbart det er å bruke elsykkel på lengre distansar og med relativt tung oppakning, forteller han. Elsykkel har potensial til å erstatte mye fossil transport og denne turen lærte meg mye om fordeler og ulemper med elsykkelen.

Siri Vatsø Haugum har tidligere syklet det samme stykket med vanlig sykkel, og hadde lyst til å sammenligne med elsykkel.

– Jeg har hørt mye om elsykkel, men aldri prøvd det selv. Sykkel er også en veldig kjekk måte å ta seg fram på fordi en får med seg omgivelsene på en helt annen måte enn med buss eller bil. Jeg fikk en smakebit på atmosfæren i dei små tettstadane vi syklet gjennom, og flaggspetten som satt i et tre og plystret hadde jeg aldri oppdaget dersom jeg hadde passert med bil, forteller hun.

Synnøve Kvamme var også med på turen og var interessert fordi turen fra Bergen til Lygra er en fin sykkeltur. 

– Det er en mye mer interessant og opplevelsesrik måte å reise på – en får se steder en aldri har sett før og aldri ville ha sett fra bil. Det er også herlig å komme seg til et sted ved hjelp av egen maskin. Og det føles bra å reise såpass langt utan å bidra til global oppvarming! legger hun til.

Dag Elgesem var den fjerde i følget og hadde aldri prøvd elsykkel før han la ut på den 50 km lange turen.

– Jeg tenkte det ville være bedre å se det fantastiske landskapet utover mot Lygra fra sykkel enn f.eks. bil, i tillegg til det sosiale med å sykle sammen. 

— 
Se flere bilder fra turen til Lygra her