18.apr 2024

Kaffe & Klima – AVLYST

Hva: Kaffe & Klima
Når: 18.apr, kl. 08:30
Hvor: Amalies hage, Kaigaten 1B, 5015 Bergen

Gruvedrift på havbunnen – Hvorfor er det en dårlig idé?

Dette arrangementet er dessverre avlyst.

5. desember i fjor åpnet et flertall på Stortinget opp for at selskaper kan lete etter og utvinne mineraler på den norske havbunnen. Sammen med næringslivet argumenterte de for at behovet for sjeldne mineraler kommer til å øke når man gjennomfører det grønne skiftet.

Likevel er det lenge siden en miljøsak har blitt møtt med så unison motstand både lokalt, nasjonalt, og internasjonalt, både fra en samlet miljøbevegelse og fra utallige forskningsmiljøer. Miljødirektoratet, Norges geologiske undersøkelse og Havforskningsinstituttet er bare noen av miljøene som har pekt på at kunnskapsgrunnlaget er alt for svakt. Selv ikke Equinor vil gå i gang med det!

Så hva er det vi vet om livet på havbunnen? Hvilke konsekvenser har dette for livet og miljøet på havbunnen? Ikke minst, hva er det vi ikke vet? Og hvorfor har regjeringen valgt å trosse alle fagmiljøer når de nå går gjennom med dette?

Med oss i samtalen har vi Lise Øverås, professor i mikrobiologi, leder for UiBs senter for bærekraftig hav og preses i Det Norske Videnskabs-Akademi, og Mailiss Solheim-Åkerblom, gruppeleder for Rødt Bergen i bystyret og leder for Rødt sitt miljø- og næringspolitiske utvalg.

Det serveres gratis frokost med kaffe og te! Etterpå vil det være mulig å snakke med oss i Naturvernstudentene og å melde seg inn.

Hvor? Amalies Hage, Bergen Offentlige Bibliotek, Strømsgaten 6.
Når? Torsdag 18. april. Samtalen varer fra 08:30 til 09:00, med mulighet til å stille spørsmål etterpå.
Pris? Gratis!
Hvem er det for? Alle! Spesielt de av oss som er glad i havet og livet i det.

Håper vi ses! 🪸