Grønt skifte i glemmeboka?

Har man glemt det nødvendige grønne skiftet som det til stadighet snakkes så varmt om? Det har i alle fall Høyre/Frp byrådet gjort i forslag til bybudsjett for Bergen kommune. Last ned oppropet til Framtiden i våre hender, Naturvernforbundet og Natur og Ungdom her.

BYBUDSJETTET FOR 2016 FJERNER ALL STØTTE TIL NATUR OG MILJØVERNARBEID i BERGEN.

Vi ber det nye byrådet omprioritere Bybudsjettet for 2016!

I forslaget er all støtte til fjerning av forurensende vedovner, flere landstrøms-anlegg og klima- og miljøtiltak gjennomført av byens miljøvernorganisasjoner tatt ut. Samtidig videreføres støtten til Hordaland olje og gass.

Totalt kuttes 5 millioner i støtte til viktig arbeid med natur og miljøvernarbeid, og blant annet er hele klima- og energifondet på 500.000 nullet ut. Fondet har vært den eneste støtten Bergen kommune har gitt organisasjoner som gjennomfører klima- og miljøtiltak.

Her kan du høre intervju med daglig leder i Naturvernforbundet Hordaland Nils Tore Skogland fra da NRK Hordaland satte fokus på de drastiske kuttene i sin morgensending 9. oktober 2015.

Artikkelbildet ble tatt da deltakere under Naturlig onsdag på Litteraturhuset i Bergen 7. oktober samlet seg bak oppropet, signert av Framtiden i våre hender Bergen, Bergen og Hordaland Natur og Ungdom og Naturvernforbundet Hordaland og Bergen.

 Last ned her: Opprop til Ap, KrF og V om Bybudsjettet 2016