Reparasjonsgavekortet

Nå kan du endelig gi en reparasjon i gave fremfor å kjøpe nye ting.

Reparasjonsgavekortet ligger på et bord med trådsneller og saks

Vi lagde Reparasjonsgavekortet fordi vi mener at det burde være enklere å reparere noe enn å kjøpe nytt. Alle eier vi noe fint som har blitt ødelagt, og som burde vært reparert. Det kan være en jakke, et par sko, en sykkel eller en mobiltelefon som vi ikke tar oss verken tid eller råd til å reparere. Hadde det ikke vært fint å gi, eller å få akkurat den reparasjonen som trengs i gave? Reparasjonsgavekortet kan brukes hos en av reparatørene som er med i ordningen.

Gavekort må benyttes innen 12 måneder. Etter det går pengene tilbake til prosjektet Ta vare på det du har.

Reparasjonsgavekortet med verdi 250 kroner

Informasjon for reparatører

Dette gjør du når du får kunder i butikken som vil løse inn Reparasjonsgavekortet.

Derfor lagde vi Reparasjonsgavekortet

Vi vet at reparasjoner er noe mange sliter med å unne seg. 

Med Reparasjonsgavekortet er det endelig mulig å både gi og motta en profesjonell reparasjon i gave. I tillegg er det enkelt – og fleksibelt.

I stedet for å være knyttet til reparasjon av én bestemt type ting, kan gavekortet brukes til et stort spekter av ulike reparasjoner.

Her er er noen av de tingene du kan bruke Reparasjonsgavekortet til å få reparert: klær, hvitevarer, mobiltelefoner og datautstyr, møbler og sko.

Koster reparasjonen mer enn verdien på gavekortet, legger du ut for restbeløpet. Koster reparasjonen mindre får du restverdien utbetalt hos reparatøren.

Mange, lokale reparatører

I stedet for å være tilknyttet én bestemt butikk, kan dette gavekortet brukes til nettopp den reparasjonen du trenger. Reparasjonsgavekortet kan brukes til mange forskjellige typer reparasjoner og hos mange av Bergensregionens reparatører.

Reparasjonsgavekortet kan brukes hos mange reparatører i Bergensområdet. Finn reparatøren du vil bruke, og sjekk om de er med. Finner du ikke reparatøren din på listen? Tips dem!

Du kan bruke Reparasjonsgavekortet nesten akkurat når det passer deg, men ikke vent for lenge. Gavekortet er gyldig i 12 måneder. Husk å bruke gavekortet ditt før det går ut.

Reparasjonsgavekortet er 100% idealistisk

Reparasjonsgavekortet er utviklet av Naturvernforbundet Hordaland som del av prosjektet «Ta vare på det du har» og er 100% idealistisk.

Formålet med gavekortet er utelukkende å bidra til at du og jeg tar bedre vare på de tingene vi allerede eier, at vi reparerer mer, og dermed både kjøper og kaster mindre.

Samtidig vil vi at Bergensregionens reparatører skal fortsette å være her. Vi ønsker å støtte og styrke dem alle sammen. Derfor går hele gavekortets verdi direkte til den reparatøren du velger å bruke. 

Våre samarbeidspartnere består av Bergensområdets mange og forskjellige reparasjonsbedrifter, som er de som gjør hele Reparasjonsgavekortet mulig.

Gjennom Prosjektet «Ta vare på det du har» har vi også en rekke sentrale støttespillere: Bergen kommune, BIR, Sparebanken Vest.

Artikler om reparasjon og forbruk