Naturkart – lærerveiledninger og kurs

Vil du som lærer vite mer om hvordan Naturkartene kan brukes i undervisningen? Her finner du lærerveiledninger og informasjon om kurset vårt.

Alle foto: Hilde Friis Solås

Vi vet hvor liten tid en lærer faktisk har til forberedelser og hvor mye gode opplegg utenfra betyr for kvaliteten på undervisningen.

Disse Naturkart veiledningene inneholder tips til hvordan bruke skolens nærområder til å arbeide med ulike kompetansemål i Kunnskapsløftet (og i rammeplanen for Aktivitetsskolen). Vi håper dette kan være til hjelp for deg som lærer å legge deler av undervisningen ute i skolens nærmiljø. Gi oss gjerne tilbakemeldinger og ønsker om eventuelle endringer i bruken av materiellet.

Klikk på linkene for å laste ned filen:Lærerveiledning for bruk av Naturkartene, 1-2 trinnLærerveiledning for bruk av Naturkartene, 3-4 trinnLærerveiledning for bruk av Naturkartene, 5-7 trinnLærerveiledning for bruk av Naturkartene, 8-10 trinnLærerveiledning for bruk av Naturkartene, Vg1

Naturkart kurs

Vi tilbyr kurs utarbeidet i samarbeid med Refstad skole.

Mål for kurset

Vi ønsker å motivere og inspirere lærere til å gjennomføre naturfagsundervisning i nærmiljøet med Naturkart for barn og unge – 18 siders hefter om natur i nærmiljøer.

Opplevelse er et viktig grunnlag for læring. Skolens eget nærmiljø er læringsarena. Vi ser på hvordan man kan bruke naturkartene i tverrfaglig undervisning.

Kurset er koblet til kompetansemål.

Rammer for kurset

  • Veiledning i uteundervisning med biolog
  • 2-4 timer
  • Opplæring i praktisk bruk av naturkartene
  • Tips til organisering og praktisk gjennomføring

Interessert? Kontakt: maria@noa.no

Les mer: