Frønsvollen

 Frønsvollen er Naturvernforbundets samlingssted i Marka – en halvtime til fots nord for Frognerseteren i Nordmarka.

Alle turgåere er velkomne til å spise matpakken på tunet. I helgene er det ofte åpent i stallen der en kan varme seg og få kaffe og toddy og en hyggelig prat med andre markaentusiaster. Stedet kan leies for overnatting av medlemmer.

Slik kommer du dit

Frønsvollen er tilgjengelig for alle og enhver – både til fots, på ski eller med sykkel. Hvis du vil følge vei helt fram: Ta T-banen til Frognerseteren, gå ned til restaurant Sporten. På nedsiden av parkeringsplassen  følger du lysløypa/skogsbilveien mot Ullevålseter. Like etter Frønsvolltråkka tar du opp veien til Frønsvollen.

Hvis du heller vil følge vår «eventyrsti» til Frønsvollen, følger du grønn linje på kartet under. Følg veien fra Sporten i retning Tryvann. Etter 300 meter tar du traktorvei ned til høyre og deretter grønnmerket sti til venstre. Følg stien til Heggehullet, kryss Bomveien og gå merket, bratt sti opp til Frønsvollen.

Her finner du kart over eventyrstien fra Frognerseteren til Frønsvollen.

Naturvernforbundet og Frønsvollen

Frønsvollen var tidligere en seter under forskjellige gårder i Oslo. Les mer om Frønsvollen.  Frønsvollen eies i dag av Oslo Kommune. Fra 2006 har Naturvernforbundets fylkeslag i Oslo og Akershus (NOA) driftet og tatt vare på stedet.  Frønsvollen grenser opp mot flere skogområder som vi i NOA kaller eventyrskoger. Noen av disse er nå vernet for friluftsformål. Et av verneområdene er Skjennungsåsen, hvor Frønsvollen inngår. Dette er gammel skog som på grunn av sin alder byr på helt spesielle opplevelser.

På Frønsvollen arrangerer vi dugnader flere ganger i året hvor vi jobber for å holde stedet i god stand. Vi arrangerer  aktivitetsdager for familier og turer i eventyrskogen. Vi har en egen birøktergruppe. Om sommeren holdes kulturlandskapet vedlike når kyr fra Bogstad gård eller Kongsgården beiter på vollen. 

Vi ønsker at Frønsvollen skal være en trivelig møteplass for medlemmer og alle andre som bruker Marka.

Aktiv på Frønsvollen?

Du kan bidra på Frønsvollen ved å delta på dugnader, være med i biegruppa, eller være stallvakt. Vi synes selv og har fått respons på at dette er veldig hyggelige oppgaver! Send oss en e-post hvis du er interessert. Les mer om det å være stallvakt.

Overnatting

Medlemmer kan bestille overnatting og ukesopphold. Praktisk informasjon vedrørende betingelser for leie, husordensregler og priser finner du i lenkene under. Det er 7 sengeplasser (og 2 ekstra madrasser) i våningshuset og muligheter for feltsenger i låven (uoppvarmet). I våningshuset er det også kjøkken, stue og bad med innlagt vann. I låven finner du oppholdsrom, vedbod, overnattingsrom, verksted og utedo. Bestillinger eller spørsmål kan sendes på e-post. Informasjon om leie med stallvakt og beitevakt finner du under priser.

Bookingkalender – Bestillinger sendes til Frønsvollen

(Dersom kalenderen ikke vises, trykk her)