Frønsvollen

 På Frønsvollen driver NOA matpakkekafè – bare en halvtime nord for Frognerseteren i Nordmarka.

Her kan du spise matpakka på tunet eller i stallen, få deg en kaffekopp eller toddy, og en hyggelig prat med andre Markaentusiaster! NOA ønsker at Frønsvollen skal være et samlingspunkt i Marka for medlemmer.

Slik kommer du dit

Frønsvollen er en av Oslos eldste setervoller. Her finner du kart over eventyrstien fra Frognerseteren til Frønsvollen. Hit er det lett tilgjengelig for alle og enhver – både til fots, på ski eller med sykkel. Se også alle eventyskogene og stien til Frønsvollen i Google Earth.

Ta T-banen til Frognerseteren, gå ned til «Sporten» og følg veien til Heggehullet (mot Tryvannstua). Gå sti opp til Frønsvollen, totalt ca 30 min. Det går også vei opp fra Bomveien ved Frønsvollstråkka (lysløypa mot Ullevålseter)

Overnatting

Frønsvollen kan også bestilles for overnatting og ukesopphold om sommeren.  Mer praktisk informasjon vedrørende priser, leiebetingelser, husordensregler og aktivitene på Frønsvollen finnes i menyen øverst til høyre på denne siden. Som medlem får du leie Frønsvollen for overnatting til en god pris. Det er 7 sengeplasser i våningshuset og mange sengeplasser i Fjøset. I våningshuset er det også kjøkken, stue og bad med innlagt vann. I låven finner du stall, vedbod, verksted og utedo. Bestillinger eller spørsmål kan sendes på e-post.

NOA og Frønsvollen

Frønsvollen eies egentlig av Oslo Kommune, men har siden 2006 blitt drevet av NOA.  Her har vi arrangert mang en dugnad, fikset og ordnet, og slik er Frønsvollen med hus og tun blitt satt i stand. På Frønsvollen arrangerer vi sommerfester, dugnader og turer, og snart er vi i gang med en egen birøktergruppe. Om sommeren holdes kulturlandskapet vedlike når ungdyr beiter på vollen, og om høsten kan vi høste våre egne poteter i kjøkkenhagen. Les om aktiviteter på Frønsvollen her.

Til sammen er Frønsvollen et idyllisk avbrekk, hvor du kan finne både hjerterom, Markaentusiasme og pusterom. Vi ønsker at Frønsvollen skal være en trivelig møteplass for medlemmer og alle andre som bruker Marka.

folk i snøen
Velfortjent pause etter fuglekasse-snekring på Frønsvollen.

Vil du hjelpe til?

Her er det mulig å bidra til NOAs virksomhet ved å være stallvakt. Det går ut på å fyre opp i stallen, koke kaffe og vann til toddy, sørge for at det er informasjonsmateriell tilgjengelig og være tilstede for en Markaprat. Vi har fått respons på at dette er en veldig hyggelig oppgave! Send oss en e-post hvis du er interessert. Les videre om det å være stallvakt her.

Frønsvollen grenser opp mot flere skogområder som vi i NOA kaller Eventyrskoger, og noen av disse er nå er vernet for friluftsformål. Et av verneområdene er Skjennungsåsen, hvor Frønsvollen inngår. Dette er gammel skog som på grunn av sin alder byr på helt spesielle opplevelser og assosiasjoner. Ønsker du å være med i arbeidet med bevaring og registrering av disse skogene, er dette et av NOAs viktige markaarbeid.

Vi gir deg også mer enn gjerne gode turanbefalinger til flotte områder i nærheten av Frønsvollen. Spør blant annet etter våre Eventyrskogbrosjyrer for Frønsvollen.

Bookingkalender – Bestillinger sendes til Frønsvollen

(dersom kalenderen ikke vises, ta kontakt for ledige dager)