Barnevennlig skitur til DNT-hytta Fjellvang i Lillomarka

Passer for: barn

Vanskelighetsgrad: lett.

En skikkelig fin nærtur som er lett tilgjengelig med offentlig transport.

Et fint startsted er å ta toget til Movatn stasjon på Gjøvikbanen. Herfra har  du den korteste adkomsten. Mange andre preparerte og upreparerte løyper tar deg også til Fjellvang.

Lengde: 3,3 km en vei.

Turen blir betegnet som lett, men det er ca. 150 høydemeter stigning opp til Fjellvang. Normalt vil Skiforeningen preparere løyper i denne traséen.

Halvannen kilometer etter at vi startet fra Movatn, kommer vi forbi den gamle husmannsplassen Burås, som ligger idyllisk til med flott utsikt over nærområdene.

Fjellvang er en av DNT Oslo sine mange ubetjente hytter i Oslomarka og har overnattingsplass til 14 personer. Overnatting på Fjellvang må bestilles på forhånd på nettsidene til DNT Oslo (www.dntoslo.no). Husk standard DNT-nøkkel som er tilgjengelig for medlemmer av DNT . I umiddelbar nærhet ligger også Nydalshytta som egner seg for større grupper, skoleklasser eller private. Denne hytta kan bare bookes i sin helhet. På området finnes også en liten hytte som er tilrettelagt for at du kan ha med deg hund, Røverhula. Har du hund er dette et perfekt sted å dra!

DNT Oslo og Omegn ønsker deg en fin tur!