Historien om Bekkestua

Historien om Bekkestua fortalt av Finn Otto Kvillum.

Vestheim kafé med kiosk (ca. 1938) Foto fra Bærumssamlingens billedarkivBærumssamlingens billedarkiv

Vestheim kafé med kiosk nede ved veien (ca. 1938).

Finn Otto Kvillum er styremedlem og tidligere styreleder i Naturvernforbundet i Bærum. Han vokste opp i Presterud Allé ved Bekkestua og husker både krigen og etterkrigsårene godt. Her forteller han historier fra sin barndom på Bekkestua.

«Bekkestua var mer et veikryss enn et tettsted som det er i dag. Det var veldig få som bodde der. Gjennom Bekkestua gikk Gamle Ringeriksvei fra øst til vest, nordover gikk Bjerkelundsveien og sydover gikk Bærumsveien.

På hjørnet av Gamle Ringeriksvei og Nadderudveien lå Østre Bærum Samvirkelag. Det lå litt lengre ned enn der det er en åpen plass i dag hvor blant annet puben Onkel Blaa holder til. Like nedenfor samvirkelaget lå en liten butikk som het Silhuett som solgte brukte ting. Det var en veldig artig liten butikk som mange besøkte. Lengst vest i underetasjen i det store bygget lå det en kafé som solgte kaker og brød fra eget bakeri. Iskrem hadde de også.

På Bekkestua, der Samson ligger i dag, lå Baker Jensen. De hadde også et utsalg. Der var det veldig populært for barn å kjøpe kakesmuler, det vil si avskjær fra kaker i poser. De kostet 10 øre pr pose.

På høyden ovenfor dagens brannstasjon lå Vestheim kafé. Her var også et forsamlingslokale hvor Stabekk Janitsjarorkester øvde hver fredag. Jeg var ofte og hørte på at de øvde, og jeg husker spesielt at de øvde på Schuberts ufullendte symfoni nummer 8 i h-moll. Ingen tvil om at det var denne melodiøse symfonien som gjorde at jeg falt for den klassiske musikken. Trodde at dette var Schuberts siste symfoni og at han var syk og lå for døden, men det var den ikke. Han skrev ni symfonier.»

Les hele historien her