I Ringkollentraktene

Adkomst: Skibuss til Ringkollen.

Ringkollen er skiparadiset i dårlige vintre. Høyt over havet, litt inn i innlandet og vanligvis store nedbørsmengder vinterstid. Og i dårlige vintre gjør det også saken enklere at Skiforeningen kjører skibusser hit opp.

Turen vi anbefaler deg går dels i løyper, dels utenfor. Ta derfor med deg brede ski med gode bindinger. På kald tørrsnø utenfor løypene er de gamle treskiene helt suverene, og du kommer lett i prat med folk som beundrer utstyret(!).

Fra den store parkeringsplassen følger vi hovedløypa over Kolltjern til Femputtmyrene. Vi er allerede inne i eventyrskogen, og kan glede oss over den på den neste sløyfen. Østover i løypekrysset, opp en kneik til Svarttjerna, to perler som bør oppleves både sommer og vinter. Fra det store (søndre) Svartjernet begir vi oss den løypefrie skogen i vold. Hold sør-sørøst opp ryggen mot Rughaug (681 moh.), der du får en flott utsikt sørover mot Oppkuven og mot Pershusfjell og fjerne åser i nordøst. Er ikke vinden for slem, er dette stedet for dagens rast.

Fra Rughaug tar vi ned på myrene på nordsiden og holder høyden vestover, gjennom variert skog med åpne furumyrer og storskog i liene. Hvis føret ikke er for tungt, er det vel verdt å gå litt på kryss og tvers i dette flotte terrenget.. Går vi langt nok mot vest treffer vi på hovedløypa fra Borgersetra mot Ringkollen, og følger denne i godt driv tilbake til Rinkollen (ja, de sprekeste kan jo legge seg etter de andre fra skibussen, i jaget mot byen. Husk hodelykt!). GPX KML Sted   FebruarFebruar Ringkollen