Med toget til skitur i Lillomarka

Adkomst: Ta toget til Nittedal stasjon og gå over gangbrua til Sørliveien.

Skal du oppleve Lillomarka på ski en fin februardag, kan vi anbefale denne familieturen med rast på Sørskogen med kanelbolle og solbærsaft.

Er du heldig kan du ta på deg skiene allerede nå.  Fortsett veien helt ned til Sørli og Skihytta til Nittedal Idrettslag. Her starter lysløypa som er rundløype og du kan gå i begge retninger.  Området ved Sørli egner seg bra hvis familien må dele seg.  Kanskje tar mamma og åtteåringen turen til Sørskogen, mens pappa blir igjen for å leke med toåringen i de fine småbakkene.  Nittedal Idrettslag har åpen kafé i Skistua hver søndag mellom kl. 12.00 – 15.00.  Da er det mulig å komme inn og kose seg med nystekte vafler, mens en venter på at turgåerne kommer tilbake fra Sørskogen.

For å komme videre til Sørskogen tar du først lysløypa.  Halvveis i løypa tar du av sørover der det står et skilt til Sørskogen.  Skiløypa til Sørskogen er en fin trasé så sant snøforholdene er bra.  Er det lite snø kan det være problemer ved enkelte våte partier.  Løypa egner seg fint for barn som vil gå en ordentlig skitur.  Et par bratte kneiker gjennom skogen må forseres, men ellers er det fin, slak helling oppover.  Hyggelig er det når husene på Sørskogen dukker opp og snart kan en kjenne duften av ferske kanelboller.  Sørskogen er en koselig markaplass hvor det alltid er gode råd og hjelp å få hvis en har spørsmål om veien.  I skisesongen har kaféen åpent lørdager og søndager.  Ellers i året er det åpent på søndager.   

Fra Sørskogen er det mange muligheter.  En fin mulighet er det å ta løypa til Sinober og videre ned mange og lange utforbakker til Snippen i Maridalen.  Fra Sinober kan en også kjøre ned til Movann.  Det går fin løype herfra tilbake Nittedal, hvis du ikke velger å ta toget hjem.  Sjekk togtidene på forhånd.  På Snippen og Movann er det bare leskur og ikke noe oppvarmet venterom.

Løypa tilbake fra Sørkogen til Sørli og Nittedal stasjon er også morsom for ungene, med mange nedoverbakker.  Og på Nittedal stasjon er det åpent venteværelse slik at en kan sitte varmt og godt mens en venter på toget hjem.