På kulpe-safari langs Skarselven

Adkomst: med buss eller bil til Skar i Maridalen

I stedet for å følge den vanlige grusveien oppover til venstre for elva fra parkeringsplassen på Skar, starter vi med å følge veien litt nedenfor bussholdeplassen som etterhvert skal føre deg på venstre side av elven oppover. Ved å følge denne grusveien et lite stykke, med elva på høyre side, kan man her oppdage et lite sumplandskap som er verdt å utforske bare for sin mystiske prakt. Etter et stykke på denne grusveien krysser man en liten bru. Ca. 50 m etter brua skjærer man inn i skogen foran et stort tre på en nesten usynlig sti, da på høyere side av elva og følger denne umerkede stien oppover. Her er det spennende med gamle rester av grunnmurer i skogen og tømmerrenner i elven nedenfor den brå skrenten. Trå varsomt for her trår du i historiske fotspor.

Etter et bratt terreng mellom furu, lyng og over stein kommer man opp på grusveien igjen. Denne følges kort, for det var mye mer spennende å ikke holde veien. Det gjelder å lytte etter elven, for det er denne du følger. Terrenget flater ut og i sommervarmen er det nå på tide å lete etter kulper langs elven. Her finner man plasser hvor berget er nakent og som er perfekt for piknik og bading. Dersom du ikke har funnet en perfekt plass før du er oppe ved Øyungen, er det mange flotte plasser for både telt og fiske langs vannet.

På vei tilbake følger du elven på sørsiden nedover, og du vil bli overrasket over hvor annerledes den er fra andre siden.