Sommer i Marka

NOAs kalendertur juli 2017

Juli – det er høysommer. For varmt for en skogstur sier du kanskje, men har du prøvd? Varmt er det, men med behagelig temperatur i alle vann. Stille og rolig er det også, tid til ettertanke, til å få uroen og stresset ut av kroppen. Og i slutten av måneden kan multene være modne….

Buss til Trugstadholtet i Nannestad kan være et godt tips. Herfra går det en hyggelig blåmerket sti over til Gimilen og Bekkestua. Unn deg tid til en runde i eventyrskogene på Vardåsen – en flott blanding av lys furuskog, myrer og stor gammel granskog. På Bekkestua har DNT-OO en liten koie med plass til sju personer. Skal du overnatte må du bestille plass – hytta er populær! En liten avstikker opp på Vardåsen kan anbefales, her er flott og lite påvirket skog, myke mosematter, og på alle måter fint å gå.

Stien går videre mot vest, til Storøyungen, der vi tar mot sør, til Kirkebygjermenningen. Her avslutter vi turen litt utradisjonelt ved å ta umerket sti over Oppgårdskollen og ned til Åneby. Denne finner du ved å gå blåmerka sti opp på veien vest for vannet, følge denne til enden, passere et par hytter – her starter den, en av de fineste stiene i Marka. Litt stifinner må det være i deg, men våger du spranget får du en flott opplevelse! Først en halv kilometer fram til et nedlagt gruveanlegg. Hold til venstre for dette og følg ryggen oppover mot sør. Etter en god kilometer passerer du et par hytter før ferden går først mot sørvest, senere rett vest, ned til Breidablikk og over til Åneby.