Strandryddeuka

NOA støtter det nasjonale arrangementet Strandryddeuka og oppfordrer til søppelryddeaksjoner i ditt nærmiljø

Fartein Rudjord

Strandryddeuka er en nasjonal ryddedugnad, i gangsatt av Hold Norge Rent, som i år går fra 11. – 19. september. Målet er å engasjere frivillige til å bli med og rydde naturen for søppel. Det startet med en den store Strandryddedagen i 2011, men interessen ble så stor at ryddedagen har utviklet seg til å bli et ukelangt arrangement hver høst.

Strandryddeuka har for mange blitt en tradisjon, og engasjerer et stort antall mennesker. Ta med deg hansker og søppelsekk, og plukk du også!

NOA oppfordrer lokallag og frivillige til å arrangere søppelryddedugnader med venner og medlemmer. Dersom dere har et konkret arrangement, kan NOA sende lokallaget/vennegjengen gjenbrukbare søppelposer til å samle søppel i. Disse posene kan vaskes i maskin på 40 grader og tas med på tur igjen og igjen. Slik har du et sted å legge søppel du finner på tur. 

Det vil også bli mulig å komme innom NOAs kontor på Sognsvann (Sognveien 231) i våre åpningstider: mandager, onsdager og torsdager klokken 10-14., for å få med deg de fine søppelryddesekkene på tur. Sekken har en praktisk karabinkrok, slik at den kan henge utenpå sekken din. Den har også seler så man kan bære den på ryggen om man ikke har sekk. 

Vi håper dette kan være en gulrot for å arrangere søppelrydding, enten i søppelrydde uka, eller når det måtte passe å rydde litt søppel. Det er viktig å husek at søppel i skogen og på land, ofte ender i havet og at all plast på avveie er en trussel mot naturen. Hjelp oss å holde Norge rent.