Trugetur med historisk sus i Østmarka

Adkomst: Buss til Welding Olsens vei, T-bane til Bogerud T eller bil til utfartsparkering ved Rustadsaga barnehage.

Ligger det fortsatt snø anbefales truger til denne turen. Ellers er den fin også til fots hvis våren kommer tidlig.

Ta utgangspunkt i grusveien fra Rustadsaga barnehage sydover rundt Skraperudtjern, og retning Fjelstad. Ta av fra grusveien ca. midt i bakken opp mot Fjelstad, og følg stien som går syd over Skullerudåsen til plassen hvor Korpås-Olsen bodde (merket med ruinsymbol på kartet) Korpås-Olsen, eller Olaf Olsen som han het, var en av markas eneboere, og tilbragte store deler av livet sitt i ei enkel koie i Østmarka. Den eneste indikasjonen på at det har vært en koie her er restene av pipa og ei jernseng. Litt sørvest for plassen er det satt opp en minnestein hvor det passer fint å nyte matpakka og en kaffetår.

Turen går videre sydøst, og inn på blåmerket sti i retning Rundvann. Videre forbi Smalvann før man tar stien nordover mot Smalvannshula (merket med severdighet på kartet) i dalen øst for Smalvann.

Smalvannshula var våpenlager og mobiliseringsplass for Milorgområde 13130 under krigen, og det er mulig å klatre ned i hula på denne historiske plassen.

Stien går videre nordover i retning Lauvdalen, og mot grusveien som går langs Nøklevann mot Rustadsaga.

Har man tid til overs anbefales en  lunsj, eller rykende fersk hjemmebakst hos den hyggelige gjengen på Rustadsaga sportsstue.