Plast og forsøpling
Vi skal rydde, og forebygge. Forhindre at plasten havner i en bekk, som fører den ut i havet og opp på en strand. Vi må få bedre rutiner, krav og planer. Dette skal vi klare, sammen.
-
Bli med på ryddeaksjon!
-
Plast- og giftfri barndom
-
Studentenes ryddeaksjon
-
Plast i landbruket
-
Et liv med mindre plast
-
Gode eksempler
I 2017 strandet en blekhodenebbhval på Sotra utenfor Bergen. Den var døende fordi magen var full av plastposer, som den hadde trodd var mat. Bildene gikk verden rundt og den ble kjent som “Plasthvalen”. At en hval kan dø av plast, sjokkerte mange. Vi i Naturvernforbundet Hordaland måtte gjøre noe, og startet prosjektet Plastjakten.
Vil du holde naturen ren?
Lurer du på hvordan du organiserer en ryddeaksjon? Hvor du kan rydde, eller melde inn forsøplede områder? Vi har samlet tipsene for deg.
Studentenes ryddeaksjon
Samarbeidskampanje med visjon om redusert forsøpling fra fadderuken og å øke studentenes bevissthet rundt forsøpling, forbruk og sirkularitet. Vi inviterer også studenter til egne ryddeaksjoner!
Plast i landbruket
Landbruksplast som havner i naturen er et stort miljøproblem. Lær mer om hvilke utfordringer og løsninger som finnes.
Gode eksempler
Historier fra kommuner, fylker og næringsliv som har lykkes i å redusere plastforbruk og plastforurensing.
Et liv med mindre plast
Det hver og en av oss gjør, betyr mye. La oss se nærmere forbruk og vaner, og finn ut hva du kan gjøre for å minske ditt forbruk.
Plast- og giftfri barndom
Miljøgifter og plastforurensing påvirker miljøet og helsen vår, og barn er spesielt sårbare. Heldigvis finnes det små og store tiltak for barnehager, skole og SFO.
Støttespillere i Plastjakten Hordaland 2024
Ansvarlig for prosjektet
Ingvild Sundal Joys
E-post: ikj@naturvernforbundet.no
Telefon: 93686406