Oppdrag Blomstereng
Oppdrag Blomstereng er et skoleprosjekt hvor elevene lærer om biologisk mangfold på en praktisk og utforskende måte.
Oppdrag Blomstereng er bærekraft i praksis
I dette skoleprosjektet lærer barn om plantens livssyklus og biologisk mangfold. De lærer å sanke frø fra lokale villblomster og forvandler tomme gressplener til blomsterenger der humler og bier kan spise og kose seg.
Med blomsterengen som konkret eksempel, får elevene på en praktisk og utforskende måte tilegne seg kunnskap om grunnleggende sammenhenger i naturen. Og ikke minst: de får oppleve at de kan gjøre noe for å reparere naturen der de bor.
Tar din klasse utfordringen?
Nye barneskoler i gamle Hordaland og Stavanger kan melde seg på. Skoler i andre deler av landet kan ta kontakt med oss på jt@naturvernforbundet.no.
Last ned ressurser for deltakerskolene
Alle skolene som deltar i prosjektet kan bruke ressursene vi har utviklet. Her finner du lærerveiledning, oppgaver, illustrasjoner, tegneserier og filmer.
Vil skolen gjøre mer?
Det finnes mange gode ressurser for skoler som vil gjøre mer for miljøet, og lære mer om naturen. Her er noen av dem:
Vil ditt lokallag bidra til å etablere flere blomsterenger i Vestland?
Skoleklasser i Bergen, Ålesund, Stavanger og Bærum har tatt oppdraget. Nå ønsker vi å utvide til hele fylket, men da trenger vi hjelp av frivillige. Vil du være med å finne egnede plasser for blomsterenger og følge opp skolene? Vi gir nødvendig opplæring.
Kontaktinfo
Jeanette Tennebekk
Prosjektleder
jt@naturvernforbundet.no
+47 90946406
Skoler i Rogaland kan kontakte Susanne Zazzera:
Besøkssenter Våtmark Jæren / Naturvernforbundet Rogaland
susanne@bvj.no
Samarbeidspartnere
Oppdrag Blomstereng ble startet av Bærekraftige Liv Landås og Naturvernforbundet Hordaland. Prosjektet utvides til flere steder i landet, og drives for øyeblikket i Hordaland og Rogaland.