– Avlys ulvejakta!

Nye tall fra Rovdata viser at det er færre helnorske ulver i Norge enn hva som er foreslått felt i vinterens lisensjakt.

Vi har 39-41 helnorske ulver i Norge, viser nye tellinger. Rovviltnemndene vil felle 47.

– Dette er svært oppsiktsvekkende, og betyr at Vidar Helgesen risikerer å eliminere den helnorske ulvestammen. Ulvejakta må avlyses, sier Silje Ask Lundberg, leder i Naturvernforbundet.

Rovdata har bare vært i stand til å registrere 39-41 helnorske ulver i Norge, mens det i sommer var registrert 65-68 helnorske ulver. Dette er en foreløpig telling. De endelige tallene vil først foreligge etter tellinger i vinteren.

Rovviltnemndene har vedtatt at inntil 47 ulver kan felles i vinterens lisensjakt på ulv. Blant dem er de fire ulvefamiliene i Osdalen, Letjenna, Slettås og Kynna, som utgjør inntil 32 ulver.

– Den nye kunnskapen må føre til at klima- og miljøminister Vidar Helgesen avlyser jakta på de fire ulvefamiliene. Både lovverk og kunnskap tilsier at denne jakten er helt uakseptabel, sier Ask Lundberg.

Nesten alle ulvene som nå er registrert er konsentrert i ulvesonen. Det har til nå vært dårlige snøforhold i sørligere deler av norsk ulvesone, i sørlige Hedmark, Oslo/Akershus og Østfold. Med mer snø og mer omfattende sporing er det ikke usannsynlig at det senere i vinter kan bli dokumentert flere valpekull, opplyser Rovdata.