E-post og arkiv

Her finner du informasjon om e-post og arkiv for ditt lag

Disse sidene er under oppdatering, flere veiledninger og mer informasjon kommer.

Alle aktive lokal- og fylkeslag i Naturvernforbundet har tilgang til sin egen e-postadresse. Denne er lagetsnavn@naturvernforbundet.no. Sammen med e-postkontoen har hvert lag tilgang til en online Microsoft365+ lissens, som gir tilgang til apper som OneDrive, Word, Excel, PowerPoint, Forms og Teams for å nevne noen.

I tillegg til tilgang til en OneDrive som gir trygg lagring i skyen, har vært lag sitt eget område på SharePoint, hvor dokumenter som skal arkiveres kan arkiveres.

Innlogging, brukernavn og passord

For å logge inn på kontoen til ditt lokallag, gå til https://naturvernforbundet.no/webmail.

Innloggingsinformasjon
Brukernavn: rh(tall)@naturvernforbundet.no
Passord: Det passordet du har satt for e-postkontoen (se under for hjelp med passord)

Brukernavn
Ditt brukernavn er rh + tall @naturvernforbundet.no, som for eksempel rh999@naturvernforbundet.no

Har du ikke ditt lokallags brukernavn ta kontakt med organisasjonsavdelingen på e-post organisasjon@naturvernforbundet.no. Merk e-posten med «Brukernavn e-postkonto [LOKALLAG]»

Dersom du trenger hjelp til pålogging ta kontakt med Naturvernforbundets IT-leverandør Intility (døgnåpent) på telefon 24 10 34 00 (support@intility.no).

Dersom du har andre spørsmål knyttet til e-post og dokumentlagring for lokal- og fylkeslagene? Ta kontakt med Naturvernforbundets organisasjonsavdeling på organisasjon@naturvernforbundet.no

Retningslinjer for bruk av e-post og intranett

Tilgang til e-postkonto tildeles leder i lokallaget (eller den styret ønsker).  Passord for kontoen er knyttet til leder sin mobil, og passordet må byttes en gang i året. 

E-postkontoen gir også tilgang til intranett (SharePoint) hvor det er mulig å lagre dokumenter. 

Dokumenter under Naturvernforbundets domener (www.naturvernforbundet.no) tilhører laget, ikke leder eller styremedlemmer privat. Dette for å sikre at det til enhver tid sittende styret har tilgang til historikk og tidligere dokumenter. Kontoer skal ikke brukes til privat formål eller aktiviteter som ikke knytter seg til verv i Naturvernforbundet. 

Råd om bruk av e-postkonto fra Naturvernforbundet

  • Aldri gi brukernavn og passord til andre enn styret
  • Skulle e-posten bli hacket, eller passordet komme på avveie, lag nytt passord eller ta kontakt med Intility (døgnåpen support, 234 10 34 00) for å få hjelp
  • Bruk kun e-postkonto når Naturvernforbundet faktisk er avsender
  • Skill mellom saker hvor du henvender deg privat og hvor du henvender deg som Naturvernforbundet
  • Bli enig i styret om rutiner for å følge med på e-postkonto og sett opp eventuell videresending av e-post til leder eller andre medlemmer i styret dersom du heller vil følge med på nye e-poster via din private e-postkonto 
  • Prøv å besvare henvendelser fra folk utenfra i løpet av noen få dager