Chili sin Carne

Oppdag turmat fra hele verden. Her finner du oppskrift på chili sin carne fra turmat.no.

Chili sin carne som grilles i en kjelle på bålSTINE PEDERSEN

Ingredienser til 4 posjoner

  • 2 stk løk
  • 2 stk gulrot
  • 2 stk rød paprika
  • 1 stk rød chili
  • 4 feddhvitløk
  • 1 boksmais
  • 1 posetacokrydder
  • 2 bokserhakkede tomater
  • 2 ts tomatpure
  • 1 bokshermetiske bønner
  • 1 bokshermetiske kikerter
  • 2 ss olje
  • 1 klattcreme fraiche
  • 1 posenacho chips
Mari Kolbjornsrud
Ferdiglaget tacokrydder setter en velkjent smak på retten, men du kan også blande sammen kryddermiksen selv. Foto: Mari Kolbjornsrud.

Fremgangsmåte

1. Grovhakk løk, gulrot og paprika. Finhakk chili og hvitløk.

2. Varm olje i en gryte og fres grønnsakene til de er blanke og begynner å få farge.

3. Dryss over tacokrydderet, og la det frese i ca. 1 minutt.

4. Tilsett hakkede tomater og tomatpuré og kok opp. Senk varmen og la det hele småkoke ca. 5 minutter. Tilsett litt vann om du synes gryten er for tykk.

5. Skyll bønner og kikerter. Ha dem og mais i gryten. Smak til med salt, pepper og limesaft.

6. Server gryten rykende varm med limebåter, en klatt rømme og noen nacho chips. Ferskt brød eller ris er også godt til.

Tips: Kutt gjerne grønnsakene på forhånd for å gjøre det enklere på tur!

FAVORITT: Tacokrydderet setter en velkjent smak, og sammen med nachos kan dette bli en favoritt.