– Et hardt slag mot naturen

Regjeringens tillatelse til utbygging av Godfarfoss, betyr enda et trist tap av verdifull vassdragsnatur, sier Lars Haltbrekken leder i Naturvernforbundet.

Godfarfoss

Godfarfoss er på Naturvernforbundets liste over de tolv mest verdifulle vassdraga i landet. Men nå har Olje- og energidepartementet godkjent utbygging av Godfarfoss kraftverk, som vil ta kreftene fra elva. 

–    Dette er en unødvendig  og naturødeleggende utbygging. Vi mister enda en bit uberørt natur som er hjem til sårbare og truede arter, sier Haltbrekken. 

Godfarfoss skulle vært med i vernet  av Dagalifallene i 1981 i forbindelse med nasjonsparken på Hardangervidda. Men nå går den nederste del av vassdraget med flotte fossefall og stryk tapt.


–    Denne elva har gitt oss flotte fiskemuligheter og gode turområder, og er ikke minst et majestetisk syn. Nå skal disse evige verdiene veksles inn i kilowattimer. Det er en dårlig byttehandel, særlig når vi vet at naturen kunne vært spart hvis vi bare satset på energieffektivisering, sier Haltbrekken. 

Foto: Øystein Engen