– Historisk nei fra Ap til oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja

6. april arrangerte Naturvernforbundet, Natur og Ungdom og Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja folkefest utenfor Arbeiderpartiets landsmøte med et klart krav om at partiet måtte gå inn for å holde disse områdene oljefrie. Da det i 12-tida ble klart at Aps landsmøte går inn for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja ble Youngstorget fylt med jubel og feiring.

Folkefesten var godt besøkt med over 1000 oppmøtte i løpet av dagen. Organisasjonene som arrangerte folkefesten og som har jobbet med LoVeSe i flere år er strålende fornøyd:

– Dette er en historisk dag! Folkeaksjonen feirer tiårsjubileum i år, og dette er den beste bursdagsgaven vi kunne fått..Vi må ta hatten av for alle som har stått på så lenge, i AUF, i Ap og i alle miljø- og fiskeriorganisasjonene som har jobbet for dette. Nå har Ap stilt seg på riktig side av historien. Det er utrolig deilig å kunne feire denne seieren! jubler en smørblid Odd Arne Sandberg, leder i Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.

– Dette resultatet har kommet takket være en vanvittig folkelig mobilisering over flere tiår. Endelig viser de at de lytter til de 70 prosentene av nordlendinger som sier et klinkende klart nei til oljevirksomhet i dette området. Lofoten, Vesterålen og Senja er første skritt i en riktig retning for oljepolitikken til Ap, slår Silje Ask Lundberg, leder i Naturvernforbundet, fast.

– Dette er helt fantastisk! Etter så mange års kamp viser endelig landets største parti at de tar ansvar for miljøet, fiskeriene og framtida vår! Ikke minst viser dette at det nytter å stå på, og vi er evig takknemlig alle de i AUF som har tatt denne kampen år etter år. Denne kampen har pågått lenger enn mange av oss har levd. Dette må bli et veiskille, og vi forventer mer ambisiøs miljøpolitikk fra Ap framover nå som de har tatt første steg for å bli et miljøparti, jubler leder i Natur og Ungdom Gaute Eiterjord.