Mat du kan lage ute

Vi har samlet noen oppskrifter på mat du kan lage ute, eller som du kan lage hjemme med det du har funnet ute i naturen.

Pinnebrøddeig

  • 4 dl hvetemel (bruk gjerne halvparten grovt mel)
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 5 ss nøytral olje (eller smeltet smør)
  • 1,5 dl vann

Bland det tørre, tilsett vann og olje.
Elt deigen godt og ta den i en brødpose.
Bland deigen hjemme, så blir resultatet perfekt!

Steking på bål
Vel fremme på tur, surrer du en tynn «pølse» rundt en pinne og steker over glørne. (Tykk deig blir sjelden gjennomstekt…) Hold pinnen i en roterende bevegelse så brødet ikke svir seg. Det er også lurt å holde det over glørne og ikke i flammen.

Tips
Tilsett hakkede urter og soltørkede tomater hvis du vil ha en spennende variant. Du kan også prøve å kle en pølse med pinnebrød deig og har ketchup og sennep inni.

Stek bananer på pinne

Ingredienser:
Brunt sukker, malt ingefær eller kanel, smør, sitronsaft, rømme / is / pisket krem, hakkede valnøtter

Slik gjør du:
Skrell bananene og del dem i to. Rull dem i sukkeret, som er blandet med ingefær eller kanel. Fordel smør i små klatter over. Plasser på pinnen
Drypp sitronsaft over.

Stek på pinne i ca. 10 min.

Strø med valnøtter og server umiddelbart med rømme, is eller iskald pisket krem tilsatt finraspet sitronskall eller appelsinskall.

Blåbærpai

Ingredienser:
100 g smør/ margarin
1 egg eller 1 dl vann
200 g hvetemel

Kna alt dette til en deig, og fordel den i ei form.

Fyll:
½ l vaniljekrem
½ l blåbær

Fordel vaniljekremen jevn utover på deigen. Ha blåbærene oppå kremen. Stekes på 175- 200 grader i ca. 30 min. Kan også stekes på stormkjøkken, gassbluss eller glørne av et bål.

Blåbærsyltetøy

3 kg blåbær

5 ss fruktose (evt. 15 ss sukker)

1 ts kanel

Røres godt sammen.

Syltetøy av andre bær lages på tilsvarende måte, men tilsett litt mer sukker for surere bær som teiebær og rips.

Andre muligheter er smoothie, blåbæris, eller blåbærmuffins