Sammen for et klimabudsjett!

Klimaet trenger ei hel krisepakke, men Regjeringen kommer bare med plaster. Derfor går vi sammen med en rekke organisasjoner om ukentlige markeringer på Eidsvolls plass foran Stortinget fram til Statsbudsjettet 2019 vedtas, fra og med torsdag 25. oktober til torsdag 13. desember.

Ole Gunnar Ons¿ien

SE OPPDATERINGER OM MARKERINGENE PÅ FACEBOOK

Vi har tolv år før verdens klimagassutslipp må være nesten halvert i forhold til 2010, i følge FNs klimapanel. I forslaget til statsbudsjett for 2019 kommer det frem at Norge bare kommer til å kutte 17,6 % av utslippene hvis det ikke gjøres mer. Det er farlig lite.

Vi trenger et klimakutt som monner – på vegne av millioner av mennesker som vil havne på flukt, arter og natur som trues med utryddelse, verdens hav som forsures og korallrev som forsvinner – om vi ikke kutter utslipp nå.

Derfor har en rekke organisasjoner gått sammen om ukentlige markeringer på Eidsvolls plass foran Stortinget fram til Statsbudsjettet for 2019 vedtas i desember.

Det er NÅ det gjelder – politikerne våre må sørge for skikkelige klimakutt i statsbudsjettet!

Vi trenger DEG med på laget. Stikk innom før jobb i fem, ti eller 60 minutter. Markeringene er åpne for alle. Vi stiller med varm drikke, resteboller fra Too Good To Go, musikk og appeller, god stemning. Markeringene passer like godt for barn, ungdom, voksne og pensjonister.

Markeringene støttes av Naturvernforbundet, Natur og Ungdom, Miljøagentene, Framtiden i våre hender, Klimavalgalliansen, Sabima, KFUK-KFUM, Changemaker, Utviklingsfondet, Spire, Greenpeace, Besteforeldrenes klimaaksjon, og flere.