Vi skal vokte regnskogen

Søndag 18. oktober arrangeres årets TV-aksjon som skal bevare store regnskogsområder for framtida. Regnskogen inneholder 50-80 prosent av jordas dyre- og plantearter, 260 millioner mennesker bor der og den bremser klimaendringene.

Derfor må vi redde regnskogene:

Regnskogen gir liv til 260 millioner mennesker og kanskje så mye som 80 prosent av landjordas dyre- og plantearter. Likevel blir den ødelagt i et vanvittig tempo. Konsekvensene er katastrofale. 

  • Unike dyr og planter forsvinner for alltid
  • Mennesker mister hjemmene sine og drives ut i fattigdom
  • Verden blir varmere og været mer ustabilt
  • Mellom 10 og 15 prosent av verdens klimagassutslipp skjer i forbindelse med avskoging

Årets TV-aksjon skal bidra til å bevare noen av verdens største regnskogsområder i Peru, Brasil, DR Kongo og på øya Ny-Guinea, et regnskogsområde større enn hele Norge og Danmark til sammen.

Hva kan du gjøre for å redde regnskogen:

Bli bøssebærer:
Melder du seg som bøssebærer får du et regnskogsområde å vokte – her kan du melde deg: http://regnskogvokter.blimed.no/#kart

Les mer om hva du kan gjøre her: http://blimed.no/

Hva gjør Naturvernforbundet:

Naturvernforbundets lokale tillitsvalgte sitter i TV-aksjonskomiteer over hele landet og koordinerer bøssebærere og lokal aktivitet. Arbeidet med å bevare regnskogen og natur over hele verden er en sentral del av vårt internasjonale arbeid. 

Delta på arrangement: 

Over hele landet arrangerer Naturvernforbundet indianerkvelder, seminarer, foredrag og annet for regnskogen. Se om det skjer noe i nærheten av der du bor.

Historien om regnskogspengene:

Naturvernforbundet spilte en sentral rolle å få på plass penger til bevaring av regnskogen – her kan du lese hele historien om hva som skjedde høsten 2007. 

Se film om regnskogen