Vil du være med å endre norsk oljepolitikk?

Neste stortingsperiode vil være helt avgjørende for å endre Norges klimafiendtlige oljepolitikk. Derfor trenger vi din hjelp. Her kommer en oppskrift på hvordan du kan bidra.  

Verden har allerede funnet langt mer olje og gass enn vi kan ta ta opp av hensyn til klimaet. Likevel fortsetter Norge å lete etter mer. Skal vi ha en sjanse til å nå klimamålene må vi endre norsk oljepolitikk!

Vil du bli med på laget? Registrer deg som deltaker i vår kampanje «Adopter en lokalpolitiker» – og du får verktøyene som kan hjelpe deg til å bidra i snuoperasjonen.

Adopter en lokalpolitiker

For- og etternavn
Ditt lokallag i Naturvernforbundet
Din epostadresse - vil bli brukt til å kontakte deg om relevante ting i forbindelse med kampanjen
Ditt telefonnummer

Vårt mål er at Norge etter stortingsvalget i 2025:
– Slutter å dele ut nye letelisenser.  
– Legger en plan for sluttfasen av norsk oljeproduksjon.

Slik gjør du det: 

Skal vi greie å endre norsk oljepolitikk, må vi endre politikken til de to største styringspartiene i Norge, det vil si Høyre og Arbeiderpartiet. Deres politikk blir vedtatt av lokalpolitikere over hele landet. Derfor må vi endre partiene lokalt. Her er fem trinn til hvordan du kan bidra:

Fortell oss hvordan det går!

Send en epost til Helga Lerkelund og Tina Vågenes – og fortell hvordan det går! 

Vi vil veldig gjerne vite underveis hvilke lokalpolitikere som har blitt kontaktet og hva de mener/sier. På den måten vil vi få en bedre oversikt over hvordan vi kan få gjennomslag. Vi bidrar også gjerne med tips og råd og veiledning dersom du trenger/ønsker det.  

Når du registrerer deg som deltaker i kampanjen, vil du få tilgang til brevmaler og argumentasjonsark som kan hjelpe deg til å påvirke.

Nyttige artikler fra vår nettside:

Tips: Dersom det er vanskelig å få gjennomslag hos Arbeiderpartiet og Høyre kan det også være til god hjelp dersom dere får med dere andre partier (eks SV, MDG, Venstre, KRF og Rødt). Akkurat som i kampen for et oljefritt LOVESE kan de mindre partiene spille en nøkkelrolle for å få gjennomslag for oljepolitikken under regjeringsforhandlingene etter Stortingsvalget. 

Vi har klart det før!

Lofoten, Vesterålen og Senja er fortsatt oljefritt, takket være frivillige over hele landet som har stått på og jobbet opp mot sine lokale politikere. Gjennom folkelig mobilisering og gode argumenter klarte vi å overbevise et flertall av Arbeiderpartiet sine lokallag og tillitsvalgte om å endre sin politikk og vedta uttalelser for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. Dette fikk masse pressedekning og åpnet for debatt, noe som til slutt førte til at Arbeiderpartiet endret sin politikk på landsmøtet i 2019. At vi greide å snu Arbeiderpartiet i kampen for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja er trolig en av de viktigste oljeseirene i norsk historie. Men nå må vi ta seieren ett steg videre! 

For deg som vil gjøre mer:  

Lag et arrangement  

For å skape oppmerksomhet rundt saken frem mot Stortingsvalget kan det være bra å lage arrangementer, debatter, markeringer eller annet som setter fokus på saken. Det er mulig å søke om støtte fra Naturvernforbundet til aktiviteten.  

Kontakt media 

Det er bra å få oppmerksomhet rundt lokalpolitikere som ønsker å stanse oljeletingen eller legge en plan for sluttfasen. Tenk gjerne hvordan dere kan få oppmerksomhet rundt saken og oljepolitikken i lokale medier.  

Skriv et leserbrev 

For å skape debatt kan det være bra å skrive et leserbrev. Du kan bruke argumentene fra uttalelsen og notatet til å formulere et leserbrev.