Injera med skvallerkål og hades

Oppdag turmat fra hele verden. Her finner du oppskrift på injera med tilbehør fra turmat.no.

Bilde av Injera med skvallerkål og hadesSIGNE FUGLESTEG LUKSENGARD
SIGNE FUGLESTEG LUKSENGARD

Injera er en slags pannekake fra Eritrea og Etiopia, som spises sammen med tilbehør, f.eks. skvallerkålgryte og hades (en linsesaus) som i dette tilfellet.

Skvallerkål er kanskje mest kjent som ugress, men egner seg godt som erstatning for spinat og er ikke minst gratis, og kan høstes fra naturen. Les mer om skvallerkål på Matportalen.


Injera

Ingredienser til 10 porsjoner

  • 1 kg teff (en type mel)
  • 1.5 liter vann (til blanding med teff)
  • 3 dl bokhvete
  • 2.5 dl vann (til blanding med bokhvete)
  • 2 dl varmt vann (til blanding med teffrøren og bokhveterøren)

Oppskrift på injera

1. Bland teff og vann til en røre, la stå i 3 dager.

2. Bland bokhvete og vann til en røre, la stå i 1 dag.

3. Bland varmt vann med teffrøren og bokhveterøren, la stå i 1, 5 timer. Nå har du en injerarøre/deig.

4. Stek små «kaker»/lapper i en nonstick-panne. Kakene stekes kun på en side, med lokk, til den er gjennomstekt.

Bilde av en hånd som serverer injera
Injera er små flate «pannekaker» som spises med noe tilbehør, for eksempel skvallerkålgryte og hades som i denne oppskriften.


Skvallerkålgryte

Ingredienser til 10 porsjoner

  • 1løk (finhakket)
  • 2hvitløksfedd
  • 2 neverskvallerkål
  • 1 klypesalt

Oppskrift på skvallerkålgryte

1. Stek finhakket løk og hvitløk i olje i stekepanna.

2. Ha oppi skvallerkålen til slutt og stek raskt til den er gjennomvarm.

3. Smak til med salt.

En tallerken av Injera med skvallerkål og hades
Fargerik og smakfull turmat.

Hades

Ingredienser til 10 porsjoner

  • 2 løk
  • 4 hvitløksfedd
  • 1.5 chili
  • 4 dl røde linser
  • 2 ss berberekrydder (krydderblanding brukt i det eritreiske/etiopiske kjøkken, fås kjøpt på f.eks. innvandrerbutikker)
  • 4 dl vann
  • 0.5 dl olje (til steking)
  • 1 klypesalt

Oppskrift på hades

1. Hakk løken i terninger og stek i olje mens det røres. Når løken er myk og glinsete tilsetter du finhakket chili og hvitløk og freser en stund til.

2. Ha i berberekrydder og salt og fres i 2-3 minutter. Tilsett evt. mer olje om det trengs.

3. Hell i ca1 dl vann og la løken og krydderet putre i 1-2 minutter. Vend inn linser og 3 dl vann. Kok opp og la det putre under lokk i ca 1 time.
NB: Rør av og til og spe ut med vann i flere omganger mens gryten koker. Pass på at ikke linsene brenner i bunnen av gryten. Sausen er ganske tykk, så rør med jevne mellomrom. Den blir herlig kremete i konsistensen. Pass på at du ikke har i for mye væske.

4. Smak til med krydder og salt. Når gryten er blitt kremet og jevn i konsistensen er den ferdig.

4 dager som smiler mot kameraet og holder mat som skal serveres
Disse damene fra Injera Palace serverte deilig eritreisk injera på Friluftslivets dag på Sognsvann.

Oppskriften er fra: Damer ved spisestedet Injera Palace i Oslo har laget oppskriften. Teksten og bildene er gjengitt med tillatelse fra turmat.no.