Strömstad

Den svenske shopping- og havnebyen blir et stadig større knutepunkt for nordmenn som reiser mot Sverige. Her får du tipsene til hvordan du kommer deg videre i Sverige uten bil.

Fra Norge til Strömstad er det mange veier.
– Båt fra Sandefjord, Color Line
– Båt fra Skjærhalden, Nadir Hvaler Fjordcruise
– Buss fra Halden, Grensependelen (korresponderer med tog fra Oslo og Østfoldbyene)

Båtene fra Sandefjord legger til svært nær Strömstads tog- og busstasjon. Båtene fra Skjærhalden legger til i Norra Hamnen, som ligger midt i sentrum, fem minutters spasertur unna stasjonen.

Videre reise fra Strömstad

Videre fra Strömstad går det busser og tog i retning Uddevalla og Göteborg, som kjøres av Västtrafik. I tillegg går det et omfattende lokalt rutenett i Västra Götaland. For en oversikt over alle reisemuligheter, sjekk Västtrafiks reiseplanlegger. Generelt går det buss fra Strömstad til Göteborg med bytte i Uddevalla 7-8 ganger daglig (flere avganger til Uddevalla), og tog 4-6 ganger daglig.

I Uddevalla kan du bytte til tog mot Trollhättan og Stockholm, samt andre svenske byer. Fra Göteborg er det et stort utvalg reisemuligheter, se egen artikkel.

Sjekk prisene for tog og buss fra Strömstad til Göteborg på Västtrafiks hjemmeside eller app. Det er sonetakst, som gir overgang til kollektivtrafikken dit du skal (f.eks Göteborg). Det er rabatter for barn/ungdom under 20 år – kjøper du et dagskort eller en billett som varer lenger enn det, kan inntil tre personer under 20 år følge med deg gratis. Barn under 7 år reiser gratis sammen med voksne i hele Sverige.

Mobilbillett hos Västtrafik kjøpes enklest i appen Västtrafik To Go, og er billigere enn papirbillett. Det finnes også et bredt utvalg dagsbilletter og 3-dagersbilletter. Billettprisene i området ble kraftig redusert i 2020, og det er nå svært rimelig å reise selv lange distanser innen Västra Götaland.

I tillegg går det båter til den svenske naturperlen Koster, som er en del av den internasjonale kystnasjonalparken Hvaler-Koster.

Les mer om reisemuligheter fra Göteborg!