Bleier

De fleste småbarnsforeldre velger å bruke engangsbleier på sine små. Ikke så rart, kanskje? Dagens «papirbleier» er behagelige og enkle i bruk. Forutsatt at tøybleier vaskes på en fornuftig måte, er tøybleier mer miljøvennlig.

Hvis du vasker tøybleier på 60 grader, fyller opp maskinen og lufttørker dem ute, er tøybleier mer miljøvennlig enn vanlige bleier. Hvis du derimot kokvasker og tørketromler dem, kommer tøybleiene dårligere ut av miljøregnskapet enn engangsbleier. Les mer her.

Velg brukte tøybleier

Brukte tøybleier er et bedre miljøvalg enn nye. Hvis du kjøper nye, er hamp, bambus og økologisk bomull bedre miljøvalg enn vanlig bomull.

Engangsbleier? Velg miljømerket

Svanemerkede engangsbleier oppfyller strenge krav til innholdsstoffer, produksjonsforhold og avfallsbehandling. Du finner svanemerkede bleier i de fleste dagligvarebutikker.

Bleiefritt?

I Afrika, Asia og Sør-Amerika er det ikke uvanlig at spedbarn klarer seg uten bleier. Det viser seg at selv spedbarn kan kontrollere tissing og bæsjing, og vi kan trene oss til å oppfatte signalene de gir oss. Les mer på www.diaperfreebaby.org eller EC-Sweden.