Naturen er alltid åpen

Å komme seg ut er godt for kropp og sjel. Visste du at turer i skog og mark forebygger depresjon, senker blodtrykket og gjør deg mer kreativ? Når du er ute, omgitt av planter, trær og fugler, får hjernen din en pause. Du bli mer fokusert og får ladet opp batteriene igjen.

Husk at vi i disse dager må vi holde avstand til hverandre, unngå å samles i grupper, og noen må holde seg hjemme. Her finner du oppdaterte råd fra Folkehelseinstituttet for hvordan vi kan forebygge smitte.

Kom deg ut på tur, om du kan

En studie fra Stanford University i California viser at turer i naturen demper stress og bekymringer. Deres forskning viser at vi har færre bekymringer og negative tanker når vi er ute i naturen. Bare det å kunne se naturen fra vinduet, gjør folk mer fornøyd med livet, viser en britisk og en amerikansk studie.

Ta et sidesprang ut i eventyret! Nå som vi skal holde mer avstand til hverandre, er det en ypperlig anledning til å gjøre et sidesprang bort fra stien og inn i skogen. Er du så heldig å bo i nærheten av en naturskog eller en gammelskog, trenger du ingen sti for å gå tur. Men pass på at du ikke går deg vill, da.

Det finnes ikke dårlig vær … Selv regnværsdager er flotte i skog og mark. Da får du se naturen fra en litt annen side, mer levende og litt villere. Slike turer kan være veldig oppfriskende, men husk å kle deg godt! Det er også færre ute og går når det regner, og da er det lettere å unngå smitte.

Husk sporløs ferdsel, ta med alt avfall hjem fra dagstur

La oss spre naturglede! Del turen din med noen som ikke kan komme seg ut. Et bilde, eller en liten videosnutt med vårblomster, is som smelter og vakker natur kan gi et viktig lysglimt til dem som må holde seg inne.