Naturglede i sommertid: Oppdag skjønnheten selv!

Enten det er den beroligende lyden av en sildrende bekk eller det majestetiske synet av en fjelltopp som skinner i solnedgangen, er det noe spesielt å finne for alle. Naturvernforbundet ønsker å oppfordre flere til å tilbringe tid ute i naturen, og finne sin naturglede.

Bilde av solnedgangen, med havet i forgrunn, og fjell i bakgrunnen til høyreElise Sørensen

Sommeren er her, og med den kommer en ypperlig mulighet til å utforske og oppleve alt det vakre som naturen har å by på. Norge, med sine fantastiske landskap og sin varierte natur, tilbyr uendelige muligheter for å finne ro, glede og eventyr. For mange av oss er det en tid for å trekke ut i det fri, lade batteriene og oppleve alt fra stille skogsturer til spektakulære toppturer.

Når jeg tenker på gode sommerminner, så tenker jeg på lange dager på havet, lek og utforsking i fjæra, og turer i fjell, skog og mark. Det er noe jeg har vokst opp med privilegiet av å ha nær kjennskap til, og sterk tradisjon for. Jeg er så heldig å være fra den fineste landsdelen, nemlig Nord-Norge. 

Selv har jeg vokst opp i Finnmark, som alltid vil ha en spesiell plass i hjertet. Mitt kjære hjemfylke, med sin storslåtte, og mye urørte natur, gir meg en følelse av ro og tilknytning som få andre steder kan tilby. Hjemme i nord har jeg fått bli kjent med alt fra akkurat hvor du må fiske fra for å få de forskjellige artene, til hvor mye fluer og mygg som oppdager deg når du er svett på fjelltur, til hvor gøy det er å lete etter tangsprell, krabber, skjell og sjøstjerner. Og det er jeg helt uendelig takknemlig for.

Når en vandrer over de vidstrakte viddene, eller står på toppen av et fjell, kjenner man på en frihet som er vanskelig å finne andre steder. De dype fjordene og det rike dyrelivet hjemme minner meg om hvor viktig det er å bevare slike steder for fremtidige generasjoner. Det er derfor jeg og mange andre jobber aktivt for å holde Finnmarksnaturen inngrepsfri, slik at det kan forbli et fristed for både mennesker og natur.  

Vi i Naturvernforbundet ønsker å skape flere møteplasser og aktiviteter som gjør det enkelt for folk å delta i friluftslivet. Alle er velkomne hos oss, og alle er velkomne ute i naturen. Gjennom organiserte turer, kurs og lokale arrangementer håper vi å kunne dele vår kjærlighet til naturen med flere. Vi tror at ved å legge til rette for slike opplevelser, kan vi bidra til å styrke fellesskapet og øke bevisstheten om naturens verdi. Som lokallag i Naturvernforbundet oppfordrer vi til å søke Naturglede-midler til å gjennomføre slike aktiviteter, for naturen gir perfekte rammer for sosialt samvær. Det er noe helt spesielt ved å dele en solnedgang ved havet, eller å kjenne vinden rive i teltduken under en storm, som skaper bånd og minner som varer livet ut. Opplevelsene av naturens sterke krefter, som tordenvær, sterke bølger eller en hissig elv, minner oss også på hvordan vi også må vise stor respekt til naturen og dens krefter. 

Vi oppfordrer alle til å ta del i disse opplevelsene, og oppdage naturen som ligger og venter på oss. Å være ute i naturen gir ikke bare fysisk aktivitet og frisk luft, men også en følelse av velvære. La denne sommeren bli en tid for å utforske det vakre som ligger rett utenfor døren. La oss sammen bevare og nyte naturen, slik at også fremtidige generasjoner kan oppleve dens uendelige skjønnhet. 

Gå ut, oppdag, og la naturen fylle deg med glede og inspirasjon! 

Mennesker som utforsker og snakker sammen i naturen med NaturvernforbundetFartein Rudjord

Er du opptatt av norsk natur?

Å stanse nedbygging av natur er bare én av mange ting vi i Naturvernforbundet jobber med, og vi vil gjerne ha med deg på laget.