Bli med på Den store klesbyttedagen 22. april 2023

Den store klesbyttedagen er ett av Naturvernforbundets tiltak for å redusere forbruket vårt av klær. Gjennom å bistå både de som vil arrangere et klesbyttemarked, og de som vil delta, løfter vi klesbytting til stadig nye høyder.

Tema er reparasjon, og gjennom kampanjen #Ettårtil og i samarbeid med Norges Husflidslag sine "Fikselaug" vil vi løfte viktigheten av reparasjon for å forlenge klærnes levetid. Ofte er det slik at det er favorittklærne våre som blir ødelagt. Bruker vi klærne våre dobbelt så lenge, halveres klimautslippet fra klærne, så derfor er reparasjon et viktig klimatiltak. I forkant av årets arrangement vil våre lokallag kunne koble seg opp mot lokale husflidslag, og på den måten gjøre klesbyttedagen til en reparasjonsfest. 

Tusen takk til alle som byttet og arrangerte i 2022, og som var med på å gjøre Den store klesbyttedagen 26. mars 2022 til den største klesbyttedagen noensinne!! Med mer enn 230 arrangementer over hele landet fra nord til sør, arrangert av frivillige er vi så stolte.  

Den store klesbyttedagen gjennomføres med støtte fra Sparebankstiftelsen og i samarbeid med våre svenske, danske, islandske og finske samarbeidspartnere, og vi håper på den største Nordic Swapday noensinne. 

Vi gleder oss, og håper du også gjør det!

Følg gjerne Den store klesbyttedagen på Facebook

 

Artikkelen ble sist oppdatert: 27.09.2022